Eerste date tips

Een eerste date is ontzettend belangrijk. Het is namelijk de eerste en soms de enige kans om jezelf te laten zie zoals je bent, en goed in de markt te zetten. Als een eerste date leuk wordt gevonden, dan zal er hoogstwaarschijnlijk een tweede date volgen. Bij een minder succesvolle eerste date is de kans ontzettend klein dat er nog een tweede kans wordt gegeven. Oftewel: zorg dat je een eerste date goed voorbereidt! Wij geven je enkele onmisbare tips:

Wees uniek en laat hem/haar speciaal voelen

Vind je iemand echt leuk? Zorg dan dat je niet met de standaard date aankomt zoals een bioscoopje of iets dergelijks. Maak het uniek en speciaal. Ga je op date met een daredevil? Wat dacht je dan van een bungeejump of een potje paintballen? Ga je op date met een romanticus? Bereid dan een leuke picknick voor en neem een rode rood mee. Is je date iemand met een specifieke hobby, bijvoorbeeld oude auto's? Ga dan samen naar het auto museum of naar een auto beurs. Zoiets wordt zeker gewaardeerd!

Doe je niet anders voor dan je bent

Hij of zij zal er namelijk toch wel achter komen. Wanneer je date jou niet leuk vindt, dan kun je daar beter meteen achter komen dan dat dit nog enkele dates verder duurt en het daarna pijnlijker wordt om afscheid te nemen. Als je zenuwachtig bent, zeg dit dan. Duidelijke communicatie is van ontzettend groot belang.

Draag kleding waarin je je lekker voelt

Natuurlijk dien je wel een beetje extra je best te doen als je op date gaat. Maar het is ook van belang dat je kleding draagt waarin je je goed voelt. Draag je nooit een pak? Ga dan niet iets doen waarbij een pak noodzakelijk is. Een beetje uit de comfortzone stappen is natuurlijk wel mogelijk, maar doe dit niet te veel. Als je je de hele avond druk maakt over je outfit, dan vergeet je wellicht te genieten en dat is niet de bedoeling.